CORONA

Covid-19

We kunnen er niet omheen om goed aandacht te besteden aan de nieuwe situatie zoals die is ontstaan door het covid-19 virus.

Er zijn door de overheid allerlei restricties aan onze bewegingsvrijheid opgelegd.

Het valt te verwachten dat er mettertijd wel weer meer zal zijn toegestaan maar het komt er waarschijnlijk ook op neer dat we ons voor een langere tijd aan de anderhalve meter regel moeten houden.

Wat betekent de anderhalve meter regel voor onze accommodatie?

Als eerste is het van belang om te begrijpen dat die regel niet geld tussen mensen uit hetzelfde huishouden.  Niet tussen partners en niet tussen ouders en kinderen die samen één huishouden vormen.

Grootouders en hun kinderen zou je kunnen zien als een gezin of familie maar niet als één huishouden. Ze wonen immers (meestal) niet bij elkaar.

Onze accommodatie heeft zes kamers met eigen toilet en badkamer en nog twee geschakelde kamers voor kinderen.

Voor de keuken zijn er verschillende tafels gemaakt zodat verschillende opstellingen gemaakt kunnen worden om voor elke groepssamenstelling te kunnen voldoen aan de anderhalve meter regel. Er zijn tafels beschikbaar voor 2, 4 of 8 personen. De keuken wordt per groep ingedeeld naar gelang de wensen en mogelijkheden.

Het is belangrijk om te weten dat de keuken een open doorloop naar de woonkamer heeft en dat de keuken, óók als men aan verschillende tafels zit, heel gezellig blijft. We hebben gekozen om alle tafels hetzelfde van kleur en uitstraling te maken dus het blijft een mooi verzorgde ruimte met een gezellige uitstraling.

Als we aan de anderhalve meter regel willen voldoen, welke groepen kunnen we dan ontvangen?

Het maximale aantal gasten kan nooit meer dan 16 personen zijn.

Eén huishouden kan altijd altijd helemaal zonder enige restrictie bij ons verblijven. Bijvoorbeeld een familie met meerdere kinderen, Het komt ook voor dat een familie van grootouders, kinderen en kleinkinderen in één huis wonen. Zij vormen dan één huishouden en zij mogen zonder beperkingen bij ons verblijven.

Een groep die bestaat uit twéé huishoudens gaat ook uitstekend. Dan kunnen er twee grote tafels van maximaal 8 personen per tafel neergezet worden. Kleinere tafels kan ook. Anderhalve meter afstand houden is geen punt.

Drie huishoudens. Drie tafels voor vier personen of als er een stel bij is zonder kinderen kan er ook een tafel voor twee personen neergezet worden. Drie dezelfde tafels is gezelliger. Het maximum aantal personen blijft 16

Vier of  vijf huishoudens. Tafels van vier of van twee, alles kan, hoe u het maar wil. vier keer vier personen of vijf keer twee of welke variant dan ook, als het totaal maar niet boven de 16 personen komt.

Zes huishoudens. Dat is het maximum. Als er vier kinderen bij zijn dan, dan kunnen er een paar tafels voor vier personen neergezet worden en een paar voor twee. Anders zijn het allemaal tweepersoons tafels. Zes huishoudens vergt wel wat meer aandacht omdat het misschien nodig is, afhankelijk van de samenstelling van de groep en het aantal kinderen, om tijdens het eten ook één tafel in de doorloop naar de woonruimte te zetten, óf om de kinderen in de speelkamer te laten eten. (dat vinden zij niet erg 🙂

Belangrijk om te weten.

  • 6 slaapkamers met badkamer met eigen douche en toilet
  • Nog een extra 7e toilet op de gang beneden.
  • Verschillende tafel opstellingen mogelijk.
  • Groot terras met ruimte voor iedereen, 16 stoelen en meerdere banken
  • Er staan zeeppompjes op alle badkamers/toiletten.
  • Er staat een pompje met een desinfecteermiddel voor de handen in de keuken.

Neem in alle gevallen even contact met ons op om te overleggen hoe het er voor uw groep het beste uit zou kunnen zien.  06-82939576 Paul Borghaerts